Places

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
von Boroszlo

Re: Places

Post autor: von Boroszlo »

Musisz się zaprawić przez kilka dni. Teide jest o tyle śmieszny, że zaczynasz zwykle z poziomu 0 i ciepłego klimatu. Alpy trochę łatwiejsze o ile z marszu nie wjedziesz tą kolejką na 4000.
W Szwajcarii pociągiem wiechałem na Jungfrau w pierwszy dzień pobytu i było tak sobie. Powtórzyłem trzeciego czy czwartego dnia i bez problemu hasłem po lodowcu.

Dodano po 3 minutach 9 strzałach znikąd:
Co do Kaukazu, kilku moich ormiańskich kolegów zaprasza, mają jakieś nieużywane rodzinne domy na wsiach gdzie mógłbym miesiąc spędzić, i strasznie im zależy żeby mnie zabrać.
Karbach ostatnio nadmiernie ciekawy, niech się uspokoi.
Gundrum von Grynberg
Awatar użytkownika
von Boroszlo

Co do Kaukazu, kilku moich ormiańskich kolegów zaprasza, mają jakieś nieużywane rodzinne domy na wsiach gdzie mógłbym miesiąc spędzić, i strasznie im zależy żeby mnie zabrać.
Karbach ostatnio nadmiernie ciekawy, niech się uspokoi.
Gundrum von Grynberg
nordenvind

Post autor: nordenvind »

von Boroszlo pisze: 05 mar 2021, 21:50 Latajo. Kolega wrócił 2 tygodnie temu.
wiem, że latają, ale mam pod opieką dwie geriatryczne osoby i nie mogę ryzykować
6 godz lotu, chociaż według światowych statystyk jest bardzo mało zakażeń w samolotach
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Karabach teraz odpada, Armenia trochę bardziej spokojna, choć też tak nie do końca. Ale posiedzieć tam przez jakiś czas i zrobić kilka wypadów to całkiem fajny plan na czasy pokowidowe.
samek

Post autor: samek »

zdyboo pisze: 05 mar 2021, 21:50 Ja kolejką zdobyłem Aiguille de Midi czyli prawie Mont Blanc i w życiu się tak słaby nie czułem. Choroba wysokościowa mnie rozjechała wręcz.
To jest indywidualne. Jeden tak, a drugi inaczej. W drodze powrotnej z Prowansji wpadliśmy do szamoniksu kompletnie bez przygotowania wysokościowego, a że pogoda z ranka była zarąbista wykosztowaliśmy się na kolejkę. Warto było. Ale w 5 minut po wjeździe równo nas kopnęło w mózgi. Ale po kolejnych pięciu minutach już było OK i hasaliśmy tam trochę jakby nic.

Obrazek

W zjeździe jeszcze odpoczywaliśmy na pośredniej.

Obrazek
cz4rnuch

Post autor: cz4rnuch »

Wysokościowa często daje popalić po jakimś czasie, często nocą. To pierwsze zdjęcie bardzo fajne.
Awatar użytkownika
von Boroszlo

Janek, jeszcze raz napiszesz że kiepskie zdjęcia robisz a zobaczysz co to znaczy kop w muzg.

Pokazujcie dalej.
Gundrum von Grynberg
zdyboo

Post autor: zdyboo »

nordenvind pisze: 05 mar 2021, 22:04 6 godz lotu, chociaż według światowych statystyk jest bardzo mało zakażeń w samolotach
Teraz już chyba większość krajów wymaga negatywnego wyniku po przylocie lub 2 tyg. kwarantanny. Zatem robisz test przed wylotem, jak wyjdzie pozytywny to nie lecisz, chyba, że jesteś Januszem, co jak zapłacone jest to leci. Zasadniczo więc samolotami latają ludzie zdrowi.
samek pisze: 05 mar 2021, 22:06 To jest indywidualne.
Wiem, bo Rafałowi nic nie było. Mnie odpuściło dopiero na stacji pośredniej. Widoki były jednak warte przemęczenia się.

Obrazek

Obrazek
samek

Post autor: samek »

O jakie fajne przewalające się chmurki. My mieliśmy u góry czysto. Coś tam zaczęło się chmurzyć podczas zjazdu.

O tu widać, że chmury kłębiły się ciut dalej.

Obrazek
Awatar użytkownika
von Boroszlo

I takie piękne esy floresy układają się w kadrze na stacji wyciągu?
Gundrum von Grynberg
ODPOWIEDZ