Places
- von Boroszlo
Re: Places
Musisz się zaprawić przez kilka dni. Teide jest o tyle śmieszny, że zaczynasz zwykle z poziomu 0 i ciepłego klimatu. Alpy trochę łatwiejsze o ile z marszu nie wjedziesz tą kolejką na 4000.
W Szwajcarii pociągiem wiechałem na Jungfrau w pierwszy dzień pobytu i było tak sobie. Powtórzyłem trzeciego czy czwartego dnia i bez problemu hasłem po lodowcu.
Dodano po 3 minutach 9 strzałach znikąd:
Co do Kaukazu, kilku moich ormiańskich kolegów zaprasza, mają jakieś nieużywane rodzinne domy na wsiach gdzie mógłbym miesiąc spędzić, i strasznie im zależy żeby mnie zabrać.
Karbach ostatnio nadmiernie ciekawy, niech się uspokoi.
W Szwajcarii pociągiem wiechałem na Jungfrau w pierwszy dzień pobytu i było tak sobie. Powtórzyłem trzeciego czy czwartego dnia i bez problemu hasłem po lodowcu.
Dodano po 3 minutach 9 strzałach znikąd:
Co do Kaukazu, kilku moich ormiańskich kolegów zaprasza, mają jakieś nieużywane rodzinne domy na wsiach gdzie mógłbym miesiąc spędzić, i strasznie im zależy żeby mnie zabrać.
Gundrum von Grynberg
- von Boroszlo
Gundrum von Grynberg
wiem, że latają, ale mam pod opieką dwie geriatryczne osoby i nie mogę ryzykować
6 godz lotu, chociaż według światowych statystyk jest bardzo mało zakażeń w samolotach
Karabach teraz odpada, Armenia trochę bardziej spokojna, choć też tak nie do końca. Ale posiedzieć tam przez jakiś czas i zrobić kilka wypadów to całkiem fajny plan na czasy pokowidowe.
To jest indywidualne. Jeden tak, a drugi inaczej. W drodze powrotnej z Prowansji wpadliśmy do szamoniksu kompletnie bez przygotowania wysokościowego, a że pogoda z ranka była zarąbista wykosztowaliśmy się na kolejkę. Warto było. Ale w 5 minut po wjeździe równo nas kopnęło w mózgi. Ale po kolejnych pięciu minutach już było OK i hasaliśmy tam trochę jakby nic.

W zjeździe jeszcze odpoczywaliśmy na pośredniej.

Wysokościowa często daje popalić po jakimś czasie, często nocą. To pierwsze zdjęcie bardzo fajne.
- von Boroszlo
Janek, jeszcze raz napiszesz że kiepskie zdjęcia robisz a zobaczysz co to znaczy kop w muzg.
Pokazujcie dalej.
Pokazujcie dalej.
Gundrum von Grynberg
Teraz już chyba większość krajów wymaga negatywnego wyniku po przylocie lub 2 tyg. kwarantanny. Zatem robisz test przed wylotem, jak wyjdzie pozytywny to nie lecisz, chyba, że jesteś Januszem, co jak zapłacone jest to leci. Zasadniczo więc samolotami latają ludzie zdrowi.nordenvind pisze: ↑05 mar 2021, 22:04 6 godz lotu, chociaż według światowych statystyk jest bardzo mało zakażeń w samolotach
Wiem, bo Rafałowi nic nie było. Mnie odpuściło dopiero na stacji pośredniej. Widoki były jednak warte przemęczenia się.

O jakie fajne przewalające się chmurki. My mieliśmy u góry czysto. Coś tam zaczęło się chmurzyć podczas zjazdu.
O tu widać, że chmury kłębiły się ciut dalej.

O tu widać, że chmury kłębiły się ciut dalej.

- von Boroszlo