Dupa

off-duty
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Re: Dupa

Post autor: wpk »

Czyżby tylko do tych trzech kategorii sprowadzało się fotograficzne postrzeganie świata przez sandora - nasze nowe sumienie?
Jeśli tak, to biada nam.
Miserere!
puch24

Post autor: puch24 »

No, nie, uprościłem, ale chodzi mi o to, że jest pewna grupa fotografujących, która uznaje tylko fotografię komercyjną (zarobkową), i/lub pamiątkową, i/lub glamour (powyginane goławe panienki), itp., i nie rozumie, że można zrobić zdjęcie, bo ma się na to ochotę, i tyle. Bo zobaczy się coś ciekawego i ma się ochotę nacisnąć guzik, a zdjęcie wcale nie musi być "piękne". I tyle w temacie.
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Sumienie! Co Ty na to? Prawdę li puch prawi?
Awatar użytkownika
vid3
Kontakt:

Post autor: vid3 »

Firmowego "środka trwałego" można używać tylko i wyłącznie na cele prowadzonej działalności gospodarczej.
Tak rzecze ustawodawca.
sandor

Post autor: sandor »

wpk pisze: 23 paź 2017, 22:32 Sumienie! Co Ty na to? Prawdę li puch prawi?
Lepiej bym tego nie ujął :D
samek

Post autor: samek »

sandor pisze: 22 paź 2017, 16:09 Wątek akurat przeczytałem cały. Co chciałem osiągnąć - nikt na skandaliczna wypowiedż Owaina nie zareagował. Ruszyło mnie to. Tyle.
Cześć Clegane.
Nieprawdą jest to co napisałeś, a ja powyżej zacytowałem.
Musisz głębiej poznać istotę rzeczy.
Hint: lektura innych wątków.
Dasz radę.
tomek_jj

Post autor: tomek_jj »

sandor pisze: 20 paź 2017, 20:40
11."Czy patriotyzm coś nam przyniósł"? A coś nam zabrał? Patriota to dla mnie ktoś, kto jest dumny ze swojego kraju, jakikolwiek on kurwa by był, to takie złe? To ktoś kto ma łzy w oczach jak grają hymn Narodowy. To takie naprawdę godne pogardy?
Nie chciałbym się odnosić do całości tego wpisu. Trochę straszno, trochę śmiesznie. Ale co pkt 11 Panie Sandor. Jakim kto jest patriotą okaże się w czasie próby. Czas próby nie nadszedł i dla ciebie i dla nas wszystkich lepiej gdyby nie nastał. Gadanie o hymnach, flagach, koszulki naklejki, kotwice, marsze, żołnierz zaklęci to fajne i pogardy nie godne, ale jak się bezpiecznym jest. Czy ty jesteś patriotą okaże się jak będziesz ryzykował wszystkim co masz i będziesz musiał wybierać : rodzina, żona dzieci, majątek, śmierć czy najjaśniejsza RP. Wtedy to kochany może się okazać, że tęczowy gej jest twardym facetem, a pokojowy butny paryjota płaczliwą dupą.
sandor

Post autor: sandor »

samek pisze: 24 paź 2017, 12:16
sandor pisze: 22 paź 2017, 16:09 Wątek akurat przeczytałem cały. Co chciałem osiągnąć - nikt na skandaliczna wypowiedż Owaina nie zareagował. Ruszyło mnie to. Tyle.
Cześć Clegane.
Nieprawdą jest to co napisałeś, a ja powyżej zacytowałem.
Musisz głębiej poznać istotę rzeczy.
Hint: lektura innych wątków.
Dasz radę.
Cześć
Nie wiem czy nie przeceniasz mojego zaangażowania w tym wątku/i to pod takim szyldem/ Fakt, były jakieś bardzo wyważone polemiki. W sumie nie dziwi mnie to, że nikt nie zechciał/oprócz mnie/ zniżyc się stylem pisania, do wypowiedzi do której się odnosilem. To zrozumiale. W sumie, nawet trochę żałuję, że zabrałem głos. Grupa stworzyła sobie forum, a tu nagle jakiś nowy się wp... ze swoimi kontrtezami których "starzy" nie chcą. Drugi raz prawdopodobnie bym poniechal. Albo i nie? ;)

Dodano po 4 minutach 15 sekundach:
tomek_jj pisze: 24 paź 2017, 13:42
sandor pisze: 20 paź 2017, 20:40
11."Czy patriotyzm coś nam przyniósł"? A coś nam zabrał? Patriota to dla mnie ktoś, kto jest dumny ze swojego kraju, jakikolwiek on kurwa by był, to takie złe? To ktoś kto ma łzy w oczach jak grają hymn Narodowy. To takie naprawdę godne pogardy?
Nie chciałbym się odnosić do całości tego wpisu. Trochę straszno, trochę śmiesznie. Ale co pkt 11 Panie Sandor. Jakim kto jest patriotą okaże się w czasie próby. Czas próby nie nadszedł i dla ciebie i dla nas wszystkich lepiej gdyby nie nastał. Gadanie o hymnach, flagach, koszulki naklejki, kotwice, marsze, żołnierz zaklęci to fajne i pogardy nie godne, ale jak się bezpiecznym jest. Czy ty jesteś patriotą okaże się jak będziesz ryzykował wszystkim co masz i będziesz musiał wybierać : rodzina, żona dzieci, majątek, śmierć czy najjaśniejsza RP. Wtedy to kochany może się okazać, że tęczowy gej jest twardym facetem, a pokojowy butny paryjota płaczliwą dupą.
Nie stawialem nigdzie siebie za przyklad, ani nie przekonywalem o mojej zajebistosci. Zgadzam się, że tęczowy gej może okazać się twardzielem, aczkolwiek uważam, to za bardzo malo prawdopodobne.
Ostatnio zmieniony 24 paź 2017, 14:19 przez sandor, łącznie zmieniany 1 raz.
puch24

Post autor: puch24 »

Dumnym można być z czegoś, co się osiągnęło, własną pracą, można być dumnym z czyichś osiągnięć, np. z osiągnięć dzieci czy innej rodziny.
Czy jestem dumny z tego, że jestem Polakiem? Nie. Bo w żaden sposób nie przyczyniłem się do tego, że jestem Polakiem, ani nikt inny się do tego nie przyczynił świadomie. Nie była to moja decyzja ani nawet niczyja, zwykły przypadek. Równie dobrze mogłem się urodzić na Patagonii albo wcale. Z czego tu być dumnym?

Czy można być dumnym ze swojego kraju, czy raczej z państwa? Pewnie tak, ale tylko jeśli to państwo ma osiągnięcia i jest przyjazne dla swoich obywateli. Wszystkich. Dumnym "ze swojego kraju, jakikolwiek on kurwa by nie był" być nie można.
namoamo

Post autor: namoamo »

Amen.
ODPOWIEDZ