W poszukiwaniu Św. Grilla

wszystko, co chcielibyście wiedzieć o technice, ale boicie się zapytać
ODPOWIEDZ
Herr X

Re: W poszukiwaniu Św. Graala

Post autor: Herr X »

Jak to dobrze, że ja nie fotografuję 8-) . Tak tylko napisałem i uciekam coś pooglądać, bo dziś jeszcze żadnego filmu nie oglądałem. Dobranoc.

PS Dzięki info Uli kupiłem dwa filmy za prawie darmo. Jednak warto było jechać 8-)
namoamo

Post autor: namoamo »

Ja na TT patrzę przez pryzmat dwóch zdarzeń. Jego głośny płacz/apel pt "(amatorzy)Zabrali mi zawód" i niedługo potem obrona laureatki konkursu repo, w jury którego zasiadał. A ten zwycięski reportaz wykonany był srajfonem przez stewardesę xD
A te aparaty to przecież kwestia umowy z konkretnym sponsorem, jakby mu dali nikona to by zachwalał nikona.. Fakt że na tym polu najlepiej wypada Fuji, bo mam wrażenie że wymaga jedynie hashtagów, w przypadku TT i Sony to ja nie mogę czytać jego postów, takie to ordynarne :-)
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Jak to dobrze, że ja nie znam się na fotografach.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
samek

Post autor: samek »

namoamo pisze: 06 gru 2017, 10:14 Ja na TT patrzę przez pryzmat dwóch zdarzeń. Jego głośny płacz/apel pt "(amatorzy)Zabrali mi zawód" i niedługo potem obrona laureatki konkursu repo, w jury którego zasiadał. A ten zwycięski reportaz wykonany był srajfonem przez stewardesę xD
A te aparaty to przecież kwestia umowy z konkretnym sponsorem, jakby mu dali nikona to by zachwalał nikona.. Fakt że na tym polu najlepiej wypada Fuji, bo mam wrażenie że wymaga jedynie hashtagów, w przypadku TT i Sony to ja nie mogę czytać jego postów, takie to ordynarne :-)
Wydaje mi się, że można by spróbować odrobinę szerszego spojrzenia.
namoamo

Tzn?
samek

Post autor: samek »

namoamo pisze: 06 gru 2017, 11:17Tzn?
Wydawało mi się, że jednak jakąś przyczyną, że się tu znajdujemy, jest fotografia.
Tak przynajmniej jest ze mną. Raczej nie byłbym na nikoniarzach, AO, a następnie tu gdyby nie ona.
Pierwszą rzeczą, z którą kojarzę Tomaszewskiego jest jego fotografia. Wydaje mi się ona na tyle ciekawa by zerkać na nią, a nie na mariaż TT z Sony.
Możemy oczywiście warunkować przyjmowaną sztukę osobowością oraz moralnością osób związanych z nią, ale nie jestem przekonany do takiej metody.
Zerkanie więc na TT przez pryzmat wymienionych dwóch zdarzeń wydaje mi się odrobinę skromnym.
puch24

Post autor: puch24 »

To prawda. Najlepiej byłoby pominąć ten aspekt "celebrycki" i po prostu oglądać zdjęcia. Widziałem trochę zdjęć TT i niczego mi nie urwały, prawdę mówiąc.
A o tych "okolicznościach okołofotograficznych" wolałbym w ogóle nie wiedzieć, by nie wpływały na moje widzenie zdjęć. Niektórzy znani fotografowie są większymi gwiazdami, niż ich zdjęcia. :-(
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

puch24 pisze: 06 gru 2017, 12:05Widziałem trochę zdjęć TT i niczego mi nie urwały, prawdę mówiąc.
Mogę się pod tym podpisać.
namoamo

Zachowania, ekscesy artysty nie powinny wpływać na odbiór jego sztuki, czy to foto czy w muzyce, czy innej literaturze(no chyba że są jej integralną częścią, ofkors)) :!: Trzeba te rzeczy umieć oddzielać.
Mam jednak wątpliwości czy da się te aspekty całkowicie pomijać. Przecież to logiczne, jeśli interesujemy się danym światem to automatycznie też ludźmi go kształtującymi.
W takim kontekście fotografia to fotografowie, muzyka - muzycy itd itp

Odnoście mojego wpisu obie sytuacje nie miały ze sobą związku i zestawianie ich jest moją zgryźliwością, wynikającą z takiego a nie innego postrzegania TT.. Postrzegania wirtualnego bo akurat z nim kontaktu w realu nie miałem.
TT wielkim fotografem jest, na mojej półce zawsze dla jego albumu miejsce się znajdzie. Dla jego zdjęć :-)
Ale o samym człowieku mam niższe mniemanie, ponieważ pojawił się w pokpiwającym tonie, to to podtrzymałem i tyle :-)
samek pisze: 06 gru 2017, 11:53 Wydawało mi się, że jednak jakąś przyczyną, że się tu znajdujemy, jest fotografia.
To ja tak bardzo krótko uważałem.
Awatar użytkownika
Owain
Nasz Czelnik

Post autor: Owain »

Sapkowski to podobno bufon, a fajnie pisze. Grabaż to ponoć mega bufon, a fajnie śpiewa. Andrew Taylor aka Andrew Eldritch był mym idolem przez lata, a to król bufonów.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
ODPOWIEDZ