W poszukiwaniu Św. Grilla
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Re: W poszukiwaniu Św. Graala
Nie wiedziałem, że piwo jest błyszczące a wino matowe - i to niezależnie od brandu...
- Owain
- Nasz Czelnik
Dzięki Puchu za jedyną merytoryczną odpowiedź. Sprawa nie jest dla mnie oczywista, bo w lapku pracowym (ThinkPad) mam matową, która jest znacznie gorsza wizualnie od błyszczącej w domowym Asusie, pod warunkiem oczywiście, że się od asusowej światło nie odbija.
Sowy nie są tym, czym się wydają...
Mój błyszczący Asus lap wygląda na bardziej kontrastowy od stojącego obok monitora Philipsa matowego, ale w tym błyszczącym często odblaski przeszkadzają. Chyba wolałbym matowy. Nawet jeśli na tym matowym czerń jest szara a nie głęboko czarna.
Wizualnie gorsze lub lepsze to nie to samo kryterium co wybór monitora do obróbki i chyba o tym pisała Metka polecając Ci Toma, który co prawda jest 100% łejzo talibem, ale na sprzęcie się zna. Inna sprawa, że ja bym się bał go o cokolwiek zapytać. Jeśli zdjęcia mają dobrze wyglądać tylko na twoim monitorze to idź w to co Ci się najbardziej podoba(choćby w jakiegoś super amOLEDa). Tyle, że na innych monitorach lub na wydruku już niekoniecznie musi Ci się to wszystko zgadzać z tym co masz na swoim wyświetlaczu.
PS Ja mam matowy i jednocześnie chujowy. Wstydzę się nawet napisać jakiej firmy.
PS Ja mam matowy i jednocześnie chujowy. Wstydzę się nawet napisać jakiej firmy.
- Owain
- Nasz Czelnik
Nie mam pojęcia, kim jest ów mityczny Tom. Bo jak rozumiem "Metka", to nasza szacowna Methanoia, której raczej nie chcę zmienić nicka na Metaamfetamina :>
Ponieważ zdjęcia robię jeno dla siebie, dla żony no i na niniejsze szacowne forum, nie zamierzam wyposażać się w nic specjalnie 'pod obróbkę', jeno mogę wziąć pod uwagę przy wyborze nowego lapka z monitorem 15,6'', bo dla mnie wygoda najważniejsza. Oczywiście monitor w laptopie tym będzie służył znacznie szerszemu spektrum czynności, niż tylko obróbka mych miernych zdjęć
Ponieważ zdjęcia robię jeno dla siebie, dla żony no i na niniejsze szacowne forum, nie zamierzam wyposażać się w nic specjalnie 'pod obróbkę', jeno mogę wziąć pod uwagę przy wyborze nowego lapka z monitorem 15,6'', bo dla mnie wygoda najważniejsza. Oczywiście monitor w laptopie tym będzie służył znacznie szerszemu spektrum czynności, niż tylko obróbka mych miernych zdjęć

Tom01, możesz go znaleźć na żółtym, możesz na http://mva.pl/viewtopic.php?f=5&t=153.Owain pisze:Nie mam pojęcia, kim jest ów mityczny Tom.
- rbit9n
- Ribitibi
ja mam chamois (542-II), także tego.
nie, nie tobie ja służę, ja służę bzdurze!
- Owain
- Nasz Czelnik
Nie wiedziałem gdzie wrzucić, taka ciekawostka, bo foty z nexa 3n, w dużej części z... pezeta
Oczywiście druga część z nieznanego szkiełka manualnego, jednak oczywiście ładniejsze.
http://www.maxmodels.pl/fotograf-capturemoments,9.html

http://www.maxmodels.pl/fotograf-capturemoments,9.html
- wpk
- wpkx
- Kontakt:
Sthaszne... Okhopne...
- Owain
- Nasz Czelnik
Dla jasności, nie pisałem o artystycznych walorach tylko o użyteczności pezeta. W kontekście przyzwoitego kompakta 
A portrety... się nie znam

A portrety... się nie znam