Samki różne, kwadratowe i podłużne.

zdjęcia i o zdjęciach - bez dogmatu
ODPOWIEDZ
nordenvind

Re: Samki różne, kwadratowe i podłużne.

Post autor: nordenvind »

Gundrum pisze: 11 lut 2021, 22:00 Fajnie się tak analizuje, ale nie znam wielu którzy by w porę ten wsteczny wrzucili.
Po zastanowieniu - mi w tym suvie nie pasuje głównie przyzwyczajenie do kombi.
Bo trzeba wiedzieć wcześniej jakie są możliwości.
Poza tym, służbówek nikt mi nie daje i nie wynajmuje, muszę kupić sobie sam.
Nie lubię kombiaków, od biedy Cross Country mógłby jeszcze być.

Dodano po 3 minutach 33 strzałach znikąd:
wpk pisze: 11 lut 2021, 22:07
Gundrum pisze: 11 lut 2021, 22:00 Po zastanowieniu - mi w tym suvie nie pasuje głównie przyzwyczajenie do kombi.
wpk pisze: 27 cze 2017, 08:01 Przecież powszechnie wiadomo, że jeśli kombi, to tylko Volvo:

Obrazek
nie ma co demonizować, równie dobrze można byłoby przejechać małym fiatem i zabrać z sobą kocyk :mrgreen:
Awatar użytkownika
wpk
wpkx
Kontakt:

Post autor: wpk »

Tomek, to taka przypowieść:
Idzie Jezus przez pustynię i spotyka starego, ślepego cieślę.
- Co tu robisz?
- Szukam syna.
- A ja ojca... Jak wyglądał twój syn?
- Był bardzo wychudzony...
- Ojcze!
- Pinokio!
Awatar użytkownika
von Boroszlo

Post autor: von Boroszlo »

Mi widząc zdjęcie cisnęło się na ustach "kłam Pinokio!". Po czym zapytałeś o Pinokia...

Dodano po 7 minutach 1 strzale znikąd:
Nie przesadzałbym z tym dawaniem służbówek. Byłem kilka razy w Teksasie gdzie innych środków lokomocji po prostu nie ma. Możesz mieć SUVa albo pickupa.
W Dallas nie ma praktycznie komunikacji miejskiej, rowerzystów ani nawet chodników.
Gundrum von Grynberg
Awatar użytkownika
von Boroszlo

Nie przesadzałbym z tym dawaniem służbówek. Byłem kilka razy w Teksasie gdzie innych środków lokomocji po prostu nie ma. Możesz mieć SUVa albo pickupa.
W Dallas nie ma praktycznie komunikacji miejskiej, rowerzystów ani nawet chodników.
Gundrum von Grynberg
nordenvind

no tak Ameryka inny świat, nawet komornik nie może odebrać samochodu bo to ograniczałoby wolność osobistą
Awatar użytkownika
von Boroszlo

A teksas jest Ameryką Ameryki :)

Pickupa, strzelbę i kapelusz mają poza samym Dallas wszyscy. Dallas o dziwo jest wyspą demokratów do szpiku.
W dzielnicy w której ostatnio spałem mieszkańcy przegłosowali w referendum zakaz palenia.
Jako palacz jeździłem tym volvo kilka kilometrów na dymka. Po jakimś czasie kupiłem plastry nikotynowe. W firmie klienta sałatka vege kosztowała 2$, podobna z kurczakiem 25. Kilka razy usłyszałem na spotkaniu biznesowym pytanie kiedy moja forma osiągnie neutralność klimatyczną rzucone między pytaniami stricte fachowymi.

Kilometr dalej, za granicą miasta w stek house połowa klientów kopciła wielkie, śmierdzące cygara. Bo można. Po 3 piwach wsiadali za kierownicę i ostrożnie wracali do domu. Samo prowadzenie auta też było ciekawe - większość skrzyżowań, nawet tych dużych, nie ma świateł ani żadnych znaków o pierwszeństwie. Amerykanie są uprzejmi i puszczają się na wzajem, a niepisana zasada jest taka, że kto jest bliżej celu ten jedzie. Albo ten w większym pickupie który głośniej trąbi.
Gundrum von Grynberg
nordenvind

Trochę czasu spędziłem w Toronto, motoryzacyjnie klimaty częściowo podobne. 500mil do Chicago i tyle samo do New Yorku.
Pontiac rok prod po 90, całkiem zwinny z silnikiem 6V ale przednia kanapa bez możliwości przesuwania przód -tył, do tej pory nie mogę zapomnieć.
Znaki drogowe z opisem tekstowym... :mrgreen:
Awatar użytkownika
von Boroszlo

Do USA latam niechętnie. Boston mi się podoba, poza tym nie mój klimat. Do Kanady dla odmiany mnie nie wywiało, ale chętnie bym pojechał.
Gundrum von Grynberg
aisoglaM

Post autor: aisoglaM »

Smutno coś. Bardziej niż zwykle. Herba z prądem może podładuję nieco
Obrazek
Awatar użytkownika
von Boroszlo

Tak wprost na śniegu bez obrusa?
Gundrum von Grynberg